Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 280

Numar vizualizari de azi: 5

Author

Ruxandra Serban

Share

Pentru mulți dintre noi, începerea unui nou an este un moment de bilanț, de comparare cu ce am realizat sau nu în anul precedent, dar și o listă cu dorințe, sau rezoluții. Înainte de a scrie ceea ce îmi doresc pentru 2024, las aici în primul rând convingerea cu care pornesc în acest an. Nu mai am dorința de a dovedi ceva sau de a face ceva pentru că așa “trebuie” sau pentru că “așa se face”. Nu vreau să stau la aceeaşi masă cu oameni care imediat cum am spatele întors, își întorc vestele. Nu vreau jocuri de putere şi de orgolii. 

Îmi doresc ca toți anii care îmi rămân de trăit să îi petrec în cel mai frumos mod posibil, făcând lucruri care îmi aduc bucurie și care mă împlinesc, cu oameni care mă înțeleg și care au aceleași interese ca mine, cu oameni deschiși la minte și la suflet, care știu ce înseamnă toleranța, susținerea, acceptarea, diferența, onestitatea, loialitatea, încrederea și chiar iubirea, care au înțeles că totul este trecător și că lucrul cel mai important pe care îl avem este sufletul. Îmi doresc  să trăiesc liber, să mă bucur de fiecare moment din viață și de fiecare om pe care îl întâlnesc, să am o contribuție pozitivă în jurul meu, să continui să învăț să văd și să cultiv frumosul!

Și iată mai jos și lista mea de dorințe punctuale, pentru 2024:

Îmi doresc ca filmul Remisivir (fostul 2020), a cărui dată de lansare în cinematografele din România este 15 martie 2024, să fie văzut și apreciat de cât mai mulți oameni și să reprezinte un adevărat succes de film românesc. Pandemia, subiectul pe care filmul îl tratează, a fost un eveniment planetar, pe care l-am suportat cu toții și care a divizat populația. A fost un Șoc Psihologic, o traumă pentru noi toți și, ca orice traumă, este bine să o putem trata. Aș fi pretențioasă să spun că vreau să ajut oamenii să depășească acest șoc emoțional prin filmul Remisivir, dar ceea ce știu este că umorul este vindecător și căuna dintre cele mai mari calități ale românilor este capacitatea lor de a face haz de necaz. Și da …  Îmi doresc ca Remisivir să aibă un efect terapeutic, cel puțin pentru români. Dacă americanii au venit cu Redemsivir, francezii cu vaccinurile, chinezii cu … , noi românii am venit cu o doză de haz de necaz pentru tratarea pandemiei.

Îmi doresc să atragem noi investitori în Vent D’Est și să realizăm o nouă mărire de capital pentru a investi în mai multe filme, indiferent dacă sunt dezvoltate de noi de la idee până la producție și distribuție, sau dacă avem rol de co-producător. Important este să dăm șansa mai multor oameni, indiferent dacă sunt profesioniști sau amatori, să exprime ce au de exprimat.

Îmi doresc să mă implic în cât mai multe filme care să facă o diferență, fie că pun în valoare oameni de excepție din România, fie că propulsează noi talente, fie că transmit un mesaj puternic. Cum ador ceea ce fac, indiferent de rolul pe care îl joc în această mașinărie care este filmul, important este să contribui la realizările lui. Fie că port pălăria de actriță, producător sau co-producător, pentru mine satisfacția de a crea ceva care va rămâne este imensă și îmi doresc să cream cât mai multe proiecte cu impact.

Îmi doresc ca Vent D’Est să devină cel mai important fond de investiții al cinematografiei românești :)

Îmi doresc să contribuim la exportarea filmelor românești și să facem cunoscută Occidentului Europa de Est, care este atât de aproape de Vest, dar atât de puțin cunoscută de acesta.

Îmi doresc să finalizez albumul de muzică IXANDRA, înainte de ziua mea de naștere. 

Îmi doresc să am cât mai multe roluri care să facă o diferență, atât în viață cât și în film.

Îmi doresc ca băieții mei să reușească la școlile pe care și le-au ales și să fie fericiți.

Îmi doresc să continui să lucrez cu oameni faini și buni în ceea ce fac, să construiesc cu ei, să fac lucruri care să fie utile și să îmi aducă satisfacție;

Mi-ar plăcea să și transmit din ceea ce știu și să fiu în serviciul altora care trec prin momente de cumpănă și au impresia căviața lor se oprește aici, care sunt pierduți în lumea asta grăbită; să contribui la creșterea magiei și să ajut oameni să o vadă … pentru că magia chiar există. Viața însăși e magie!

Aș vrea să contribui la crearea unei lumi mai bune și știu că începutul acestui lucru este cu cei apropiați, cei care mi-au acordat încrederea și cei care au acceptat să lucreze cu mine.  Îmi doresc să fie toți fericiți și mândri de colaborarea noastră.

Și totul în bună înțelegere, în pace, cu bucurie și cu sens.

La mulți ani, gânduri frumoase și un an minunat!