Categories: Cultura si arta

Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 66

Numar vizualizari de azi: 1

Categories: Cultura si arta

Author

Ruxandra Serban

Share

Seara de 26 octombrie a fost una cât se poate de specială. La fix o lună de la premiera fimului „Dragoste pe muchie de cuțit”, sunt bucuroasă să vă anunț că pelicula co-produsă de Vent D’Est a primit premiul onorific pentru „Cel mai bun film de comedie românesc”, în cadrul Bucharest Best Comedy Film Festival. Distincția a mai fost acordată filmului Ramon (Pavel Bartoș). Dragoste pe muchie de cuțit este o comedie romantică ce aduce în prim plan bucătăria și restaurantele, acestea fiind al doilea cel mai vizionat subiect mondial. Cu alte cuvinte, poveștile cu bucătari fac deliciul întregului mapamond.

Festivalul, gândit sub forma unui concept unitar de eveniment pentru a celebra filmul de comedie românesc recent și pe actorii care ne fac să râdem din inimă în cinematografe sau acasă, în fața micului ecran, reprezintă de fapt o ocazie minunată de a recunoaște realizările cinematografiei românești în materie de comedie.  

V-am spus de la început că Bucharest Best Comedy Film e un festival altfel! Simplu e atât de complicat! Simplu: filmul de comedie este cel mai iubit gen. Cu toate acestea, mulți consideră filmul de comedie ușor de făcut și foarte ușor de înțeles. Dar, de fapt, în fond, este invers. Filmele de comedie sunt cel mai greu de realizat, regizorii lor sunt foarte talentați și au darul de a alege actorii potriviți pentru aceste filme. De multe ori, acest lucru ni se întâmplă tuturor. Considerăm simple toate lucrurile pe care le iubim, ușor de ajuns la ele”, a declarat Enea Dabija, Director Fondator Bucharest Best Comedy Film Festival. 

Actorii Carmen Tănase, Alexandru Pop (Văru Săndel) și Alin Panc au fost prezenți la proiecție și apoi au stat de vorbă cu publicul. Evenimentul a fost creat împreună cu Panzani România, un brand care se potrivește cu povestea filmului Dragoste pe muchie de cuțit. 

“Produsul nostru vârf de lance, mămăliga, dă intriga acestui film savuros. Dar mai ales, Panzani este  brand pozitiv, umorul este una din valorile noastre, pentru că noi credem că mâncarea trebuie savurată cu seninatate și împărțită cu veselie. De aceea am considerat absolut firesc parteneriatul cu “Dragoste pe muchie de cuțit”, o comedie de calibru, și ne bucurăm enorm pentru integrarea ei într-un festival de specialitate și pentru recunoașterea de care are parte. Sperăm să aducem oamenii împreună și prin participarea noastra la realizarea acestui film și a evenimentului de premiere din cadrul Festivalului“, a declarat Antoine
Aguletti, Country Manager Panzani România.