Categories: Cultura si arta

Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 94

Numar vizualizari de azi: 1

Categories: Cultura si arta

Author

Ruxandra Serban

Share

Cea de-a 14-a ediție a Nopții Albe a Filmului Românesc vine pentru Vent d’Est cu o noutate absolută. Încă două lozuri (regia Paul Negoescu)și Dragoste pe muchie de cuțit, (regia Germain Kanda) vor putea fi urmărite în avanpremieră în cadrul acestui eveniment, la București.

În capitală, proiecțiile vor putea fi vizionate la Cinema Elvire Popesco (interior și în aer liber), Sala Luceafărul,  Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union,  Cinemateca Eforie, Hollywood Multiplex, Grădina cu filme CREART, Grădina Muzeului Național al Literaturii Române, Unteatru,  Sala Cinema – UNATC și J’ai Bistrot.

Pe lângă cele două co-producții ale Vent d’Est, cinefilii din București vor mai putea urmări în avanpremieră și alte filme precum Libertate (r. Tudor Giurgiu),  De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin (r. Carla Teaha), Tigru (r. Andrei Tănase), Vulturii din Țaga (r. Adina Popescu, Iulian Ghervase). Proiecțiile vor fi în prezența echipelor, urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri. În paralel, evenimentul se va desfășura și la Timișoara și Cluj-Napoca. Biletele au fost puse în vânzare online, dar şi la casierii https://eventbook.ro/festival/noaptea-alba-a-filmului-romanesc

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un proiect co-finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti acasă 2023.