Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 146

Numar vizualizari de azi: 1

Author

Ruxandra Serban

Share

Articolul de astăzi este despre o veste super bună atât pentru mine, pentru că este (din nou) vorba despre Vent D’Est cât și pentru voi: pe 29 septembrie va avea loc lansarea în toate cinematografele din țară a filmului „Dragoste pe muchie de cuțit”. Filmul este o producție a PAPA Pictures, alături de co-producătorii Vent D’Est și DeMoga Music (casă de producție care este pentru prima dată co-producător într-un lungmetraj, Marius Moga creând împreună cu echipa peliculei muzica ce însoțește cadrele din film.

În regia lui Germain Kanda, de data aceasta, am ales să aducem umorul pe marile ecrane într-o nouă formă și după o noua rețetă. Am pus laolaltă ingrediente precum comedie, romantism, moștenirea culinară românească și personaje savuroase jucate de actori celebri și a ieșit un mix numai bun de savurat în cinema.

Două familii rivale, proprietare de restaurante, au fost toată viața în conflict, iar subiectele principale au fost rețeta ursului de mămăligă și trofeul murăturii anului. Rivalitatea dintre cele două familii stă și în calea poveștii de dragoste dintre copiii celor două familii, Marina și Ducu. La maturitate, întâmplător, Ducu o reîntâlnește pe fata de care era îndrăgostit încă din copilărie, Marina și se dă drept bucătar, pentru a petrece cât mai mult timp alături de ea, în restaurant. Elementul inedit, care este și tema conflictului din film este o rețetă autentică locală din Transilvania- ursul de mămăligă, rețetă ocrotită de generații de aproape 1.000 de ani. Spectatorii filmului ,,Dragoste pe muchie de cuțit’’ vor avea ocazia să afle la finalul comediei, pe 29 septembrie, secretul legendarei rețete.

De ce însă un film cu temă culinară? Ideea de a mixa o temă culinară cu o comedie romantică a venit natural, pentru că mâncarea este elementul care îi aduce pe oameni împreună, le stârnește curiozitatea și le oferă o întreagă experiență pentru toate simțurile. Mâncarea înseamnă bogăție culturală, diversitate și tradiții păstrate cu sfințenie de sute sau mii de ani. Tot mâncarea este unul dintre cele mai populare subiecte în rândul oamenilor din lumea întreagă – vedem mâncare peste tot, la televizor, în social media, în afișe publicitare, la evenimente, iar asta ne-a determinat să fim primii din România care oferim publicului șansa să guste din această experiență complexă.

Filmările au avut loc în locații cu o încărcătură istorică: în Deva și Hunedoara la Conacul Archia, Castelul Lupilor, Parcul Dendrologic Simeria și Centru Vechi din Deva. !i pentru că, noi, cei de la Vent d’Est ne-am propus să promovăm România cu toate valorile ei, am propus această idee echipei filmului și astfel am avut ocazia să ne atingem acest obiectiv. Filmările au durat 15 zile și s-au desfășurat în primăvara anului 2023.

,,Oamenii trebuie să vadă acest film, pentru că aduce ceva nou în filmul românesc, e o comedie romantică perfectă. Un film care se poate bate oricând cu un film american de gen. Eu zic că trebuie văzut ca 90 minute de freshness care îți face viața mai frumoasă”, spune actorul Alin Panc.

Dragoste pe muchie de cuțit:

Regia: Germain Kanda.

Producție: PAPA Pictures

Co-producție: Vent D’Est și DeMoga Music

Scenariu: Salex Iatma și Alex Panc

Distribuit de: PAPA Pictures.

Distribuție: Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeș, Marian Râlea, Alexandru Pop, Alin Panc, Mirela Zeța, Cosmin Șofron, Gabriela Popescu, Natalia Mateuț, Sînziana Sooper.