Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 415

Numar vizualizari de azi: 1

Author

Ruxandra Serban

Share

Întotodeauna am fost atrasă de miracolul care se află în spatele unui artist. Mi s-a părut și mi se pare în continuare extraordinar cum cineva, fascinat de ceva anume, reușește să împărășească și cu cei din jurul său frumusețea și unicitatea acelui lucru. Așa mi s-a întâmplat și în cazul Giuliei Pintea, o tânără pictoriță în vârstă de doar 12 ani, de origine română, care va avea o expoziție de pictură în București, pe tot parcursul lunii februarie. Vernisajul său, „Simfonie în culori”, va fi găzduit de Palatul Parlamentului, la Centrul Internațional de Conferințe în cadrul Sălii de Expoziții „Constantin Brâncuși”.

Vorbitoare a patru limbi străine și pasionată, pe lângă pictură, și de teatru, balet, circ acrobat și pian, Giulia se conturează ca fiind un artist dinamic, plin de energie, cu un viitor promițător în față. Majoritatea lucrărilor sale sunt reprezentări abstracte de mari dimensiuni, bogate în culori, predominând albastrul si forme de bărci cu celă, inspirate din văzduhul mării.

Născută în 2011 și având cetățenie italiană și canadiană, Giulia a părăsit în 2014 orașul natal Monza (Italia) și s-a stabilit cu părinții săi pe Riviera Franceză, la Villefranche sur Mer, într-o casă cu vedere înspre mare. Priveliștea oferită și prezența proprietarului vilei, Lance Funston, o colecționar de artă și iubitor al picturii, au influențat-o foarte mult și i-au dezvoltat pasiunea pentru artă.

În mai 2017, la doar 6 ani, a avut parte de o experiență inedită: a rămas profund impresionată de Muzeul Picasso din Antibes, motiv pentru care și reacția ei a fost pe măsură: „Îmi doresc să am o galerie de artă ca aceasta pentru picturile mele”, a exclamat ea atunci. Soarta a vrut ca chiar în aceeași zi să îl întâlnească pe pictorul Jose Curti, fiind cel care i-a insuflat pasiunea pentru pictura acrilică mixtă, abstarctă și figurativă. A fost cel care a învățat-o tehnici de folosire a spatulei, pensulelor și altor instrumente de pictat, devenind astfel mentorul ei.

Chimia dintre mentor și mentee precum și tehnicile învățate de la Curti au avut ca rezultat prima expoziție a Giuliei Pintea, la vârsta de 6 ani intitulată „Marea, diamantul inimii mele”, găzduită de Atelier Passion din Vieux Nice și care a reunit 12 lucrări ale artistei. Doi ani mai târziu, la 8 ani intră în atenția presei franceze în timpul expoziției personale, „Paroles de Voiliers”, la Galeria Santa Elisabetha din Villefranche-sur-Mer de pe Coasta de Azur. „Giulia este o fetiță inteligentă cu o abilitate extraordinară de a transforma și interpreta în propriul său stil. Are un caracter foarte puternic, lucru care o va ajuta foarte mult în cariera sa viitoare. Pentru mine, Giulia este un artist extraordinar, în ciuda vârstei sale fragede,” afirma într-un review mentorul său, Jose Curti.

În octombrie 2019 deschide porțile altor două expoziții personale în Anglia, la Ston Easton Hotel Park din Somerset – Bath / Bristol și Sharrow Bay Hotel din Ullswater-Penrith“Soapte de pe Coasta de Azur”. Giulia încheie anul 2019 cu o expoziție personală, „Cars, Art & Colors”, în Plauen, Germania, unde își prezintă frumoasa explozie de culori în Auto Voitel. În ciuda pandemiei, în martie 2021, artista își prezintă expoziția „Marea și copiii” tot într-un decor de basm al Marii Mediterane, în Spania. „Les Toiles Sucrés” la Maison Majer – Nice, Place Massena este expoziția permanentă cu cele mai recente tablouri ale artistei, deschisă publicului pe 1 decembrie 2021.

A participat, de asemenea, la mai multe expoziții de grup:

  • Pictoral 2019, în St.Jean Cap Ferrat, în aprilie 2019
  • Cea de-a 41-a Expoziție Națională, la Antibes, în mai 2019
  • Ro – Artă, în Cannes, în mai 2019
  • Ro – Azur Business Salon, în Villeneuve Loubet, în septembrie 2019
  • Marché des Créateurs, la Mandelieu-la-Napoule, în iulie și august 2020
  • Les Artists Villefranchois, în Villefranche sur Mer, în septembrie 2020 și 2022
  • Festivalul Ro-Mania, în Villeneuve Loubet, mai 2022
  • Ro – Azur Business Salon, în Nice, în decembrie 2022

Giulia Pintea este înregistrată pe website-ul internațional www.artmajeur.com, cu peste 40 de lucrări. Lucrările artistei sunt donate organizațiilor care apelează pentru strângere de fonduri pentru susținerea diferitelor acțiuni umanitare sau pentru conservarea naturii.