Categories: Proiecte personale

Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 935

Numar vizualizari de azi: 1

Categories: Proiecte personale

Author

Ruxandra Serban

Share

Este început de an, momentul în care toată lumea își stabilește obiective, rezoluții pentru noul an, își face planuri mai mari sau mai mici. Pare că fiecare an este momentul în care se face o resetare a realității pe care am trăit-o în anul precedent, că suntem niște oameni cu totul noi care ne dorim să facem toate lucrurile pe care nu am apucat să le facem cu un an în urmă sau pe care ni le doream să le facem de ani buni, însă niciodată nu a fost timp pentru ele.

Că este vorba de business sau de viața personală, ne plănuim să ducem totul la nivelul următor și să încercăm să facem lucrurile cât mai bine posibil. Nimic mai frumos și mai lăudabil; și eu mă aflu într-o situație similară, cu diferența că mi-am propus (mai) mult să pun accentul pe ceea ce îmi place să fac, ceea ce simt că îmi aduce bucuria de a începe fiecare dimineață cu acel chef nemaipomenit de muncă.

Sunt sigură că mulți dintre voi faceți într-o mai mică sau mai mare măsură ceea ce vă place și că v-ați dori, în adâncul sufletului vostru, să faceți aproape exclusiv ceea ce vă place, fără a vă veni în mod obsesiv în minte sintagma „trebuie să… și să… și să”.

Cum decizia mea de a mă orienta – atât personal cât și profesional – către domenii care au reprezentat dintotdeauna pasiunile mele este una pe termen lung, și anul acesta voi continua cu implicarea în dezvoltarea de proiecte cinematografice și muzicale.

Despre multe din proiectele mele din cele două zone am vorbit de mai multe ori aici, ele fiind de altfel și rezoluția mea pentru acest an. Proaspătul start-up Vent D’Est pe care l-am lansat în a doua jumătate a anului trecut cu asociații mei, va fi capul de listă pentru mine în 2023. Pe de o parte pentru că îmi doresc foarte mult să îl cresc, și să îl duc la nivelul următor, iar pe de altă parte pentru că el este instrumentul prin care pot pune în aplicare toate proiectele cinematografice prezente și viitoare. În plus, atât Vent D’Est, cât și acest blog au în centru ideea mea de a încerca să promovez cât mai mult posibil România și valorile sale.

Astfel că, tuturor celor care doresc să se implice în promovarea culturii românești peste hotare, le lansez o invitație de a susține Vent D’Est. Altfel spus, dau startul unei campanii de mărire a capitalului acestui start-up, tocmai pentru a facilita „transferul” de cultură autohtonă peste hotare. Pentru asta, toți cei interesați mă pot contacta la ruxandra.serban@erka.agency, până pe 31 martie.

Și proiectele inițiate anul trecut și care urmează să fie finalizate în acest an vor vedea lumina reflectoarelor pe parcursul lui 2023. Astfel, lung metrajul Remisivir – parodia despre modul în care alegem să filtrăm imensa cantitate de informație cu care suntem bombardați zilnic pe toate canalele media – se va bucura de lansarea oficială în lunile următoare. Filmările au avut loc la finalul anului trecut, în județul Hunedoara prilej cu care am avut ocazia să mă bucur de o echipă minunată cu care am lucrat, dar și să pot conștientiza și mai mult unicitatea României din punctul de vedere al peisajelor și tradițiilor locale.

Tot anul acesta, voi lansa împreună cu partenerii mei și Vineri 3 – pelicula psihologică a cărui atenție cade pe problematica destul de complexă a mariajului – iar în ultima parte a anului, Două Lozuri 2. De asemenea, vom începe pregătirea filmărilor pentru un serial psihologic. Nu voi uita nici lansarea albumului muzical J l’aime, a cărui primă piesă a intrat în eter în mod oficial în noiembrie anul trecut.

Fiecare din aceste proiecte mă determină să merg și mai departe, să îmi depășesc și mai mult limitele și să cred, tot mai mult, cu fiecare zi care trece, că dacă îți dorești cu adevărat ceva, reușești. Însă, da, trebuie totuși să ai un plan de acțiune bine conturat în spate. În business, dar și în viața personală, nu poți face lucrurile la întâmplare. Rezultatele vor fi… tot la întâmplare.

Nu știu cât timp voi mai locui la Paris sau in afara țării, însă știu ca doresc sa profit de această perioadă să fac tot ce pot, în limitele mele, pentru a contribui la repunerea României în lume acolo unde ii este locul. Să avem și să aveți un 2023 memorabil!