Categories: Proiecte personale

Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 240

Numar vizualizari de azi: 2

Categories: Proiecte personale

Author

Ruxandra Serban

Share

V-am povestit de multe ori despre pasiunea mea pentru artă în general și film și muzică în particular. După debutul meu în cinematografie ca actriță și co-producător de film, a venit momentul să îmi fac intrarea pe scena muzicală românească sub pseudonimul IXANDRA. “Je l’aime”, albumul meu de debut, este inspirat din muzica tradițională Rromani și din folclorul mai multor popoare balcanice, din perioade istorice diferite. Este un call to action către noi toți de a accepta diversitatea etnică și de a recunoaște valorile diferitelor etnii și popoare.

Albumul va cuprinde piese adaptate din punctul de vedere al liniei melodice, cântate în limbi diferite. Prima piesă de pe album, „Jelem, Jelem”, pune în luminā o poveste de dragoste dintre doi tineri care, indiferent de originile și condiția lor, sunt fericiți și se bucurā de viață din plin. De altfel, piesa este o invitație la a ne bucura de tot ceea ce ne oferă viața.

Nu întâmplător am ales momentul lansării, 23 noiembrie, ziua mea de naștere. Am vrut să îmi fac un cadou: mie și tuturor celor care doresc să-l primească. Este fructul unei dorințe de exprimare prea mult ascunsā, este un vis împlinit . Îmi doresc sā ne acceptăm unii pe alții, sā râdem mai des, sā ne iubim unii pe alții. Toți suntem diferiți, însă dacă acceptăm diferențele dintre noi, ne vom da seama cât suntem de complementari și de importanți unii pentru ceilalți.

Chiar dacă pânā nu de mult m-am dedicat antreprenoriatului, lucru pe care voi continua să îl fac, debutul meu în muzică nu este unul chiar la întâmplare. Acesta vine pe fondul înclinației mele din copilărie pentru muzică, dans și artā. A contat foarte mult și faptul că a fost o înclinație cultivată prin cursuri de pian și de canto.

Și pentru că nu aș fi putut să închei altfel acest articol, vreau să vă mulțumesc vouă, tuturor celor care ați făcut ca acest vis al meu să devină realitate: Cezar Curteanu, Mihail Tirică, Bobby Bārbācioru, Lucian Iordan, Marius Stanciu, Valentin Roșianu, Nicoleta Petrache, Patricia Hoza, Ioana Reti, Bogdan Suciu, Dan Ștefan, Marian Ene, Manolis, Noemi & Loretta, Mihai Reti, Aurel Fălcescu, Dragoș Bărbăcioru. You rock!

Pentru aceia dintre voi care sunt curioși, puteți viziona videoclipul aici: https://youtu.be/YswgibpQWYU. Enjoy și bucurați-vă cât mai mult de fiecare moment din viață! Chiar merită!