Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 149

Numar vizualizari de azi: 1

Author

Ruxandra Serban

Share

Pandemia ne-a încercat pe toți. Ne-a forțat să ne depășim limitele răbdării, rațiunii, fricii. Dar a venit și cu un lucru bun. Pentru mulți dintre noi, printre care mă număr și eu, a fost un moment de reflecție referitor la ce ne dorim să facem cu viața noastră profesională. De doi ani încoace, a început să conteze mult mai mult ce ne dorim să facem, ce ni se potrivește cel mai mult, în ce ne regăsim cu adevărat și desigur ne aduce și satisfacții financiare. Cu alte cuvinte, s-a produs un shift în mentalitatea societății de la cantitate la calitate, lucru care nu poate să fie decât pozitiv, pentru că înseamnă mai multă valoare creată în detrimentul cantității.

Pentru că am fost pasionată întotdeauna de cinematografie, pandemia a grăbit acest vis să devină realitate, astfel că în 2020 am devenit co-producătorul Remisivir, un scurtmetraj produs în condiții de distanțare socială. Pelicula tratează cu umor temerile și reacțiile prin care o bună parte dintre noi am trecut de la declanșarea pandemiei. Astfel, când pandemia de COVID 19 se declanșează și îngrozește întreaga lume, doi frați, Max și Gelu, se hotărăsc să facă tot posibilul pentru a nu se îmbolnăvi și încearcă fiecare metodă, oricât de ciudată, pentru a se proteja de virus. Pentru că teama de necunoscut este însăși o sursă infinită de sfaturi și soluții mai mult sau mai puțin raționale, fiecare persoană pare să fie un expert în ceea ce privește imunitatea la virus. Astfel, ei testează pe pielea lor toate zvonurile de imunizare cu care iau contact.

„Remisivir este un testimonial, o expresie întunecată a erei în care trăim și vom muri. Este perspectiva pe care umorul negru o așterne asupra puterii mass media și a consecințelor dezinformării și credinței în teoria conspirației. Max și Gelu reprezintă tipologia individului simplu, din orice colț al pământului, care încearcă să găsească un sens lumii îngrozite de pandemie și se agață de orice îi poate crește șansele de supraviețuire. Iar Gelu pune și mai mult punctul pe i atunci când îi spune lui Max: <Totul este în mintea ta!>”, spune Bobby Barbacioru.

Cu alte cuvinte, nu vedem lumea așa cum este ea; o vedem așa cum suntem noi. Deși portretizează o anumită tipologie umană, este imposibil să nu te regăsești și tu în Remisivir, fie și 1%. Iar asta, alături de peliculă, văzută în toată complexitatea ei, a făcut ca Remisivir să se bucure de aprecierea publicului la câteva festivaluri de film din SUA: Santa Barbara International Film Festival, WorldFest Houston, Austin Comedy Short Film Festival.

Toate aceste recunoașteri ne-au dat curajul să dezvoltăm subiectul într-un film de lungmetraj, ale cărui filmări au început luna aceasta, în România. Scenariul filmului este co-scris de Bobby Barbacioru si de Gareth James Brookes și îi are în distribuție pe Cezar Curteanu Silviu Geamanu, Puiu Mircea Lascus Marius Stanciu, cărora mă alătur și eu cu un rol, pelicula urmează să vadă lumina reflectoarelor în a doua parte a anului viitor.

Și pentru că puțin umor nu strică niciodată, vă las trailerul aici: https://youtu.be/xP5P5Ajvmag