Categories: Cultura si arta

Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 59

Numar vizualizari de azi: 1

Categories: Cultura si arta

Author

Ruxandra Serban

Share

Despre Lynne Charnay se pot spune multe, iar pentru mine este un model pe care cu greu aș putea să nu îl urmez. Este un exemplu de profesionalism, perseverență, talent înnăscut, tărie de caracter și luciditate. Da, luciditatea de a alege un drum în viață și de a te ține de el oricât de dificil ar fi și oricât de mare ar fi tentația să renunți la un moment dat.

Născută în New York în anul 1925 (97 de ani!) din părinți care s-au cunoscut la facultatea de medicină din Rusia, Charnay și-a petrecut primii ani ai copilăriei vorbind limba rusă acasă, în familie. Timp de aproape șapte decenii a încântat publicul de pe Broadway, apărând în cinci producții, inclusiv Julia, Jake și Uncle Joe în 1961, A Family Affair în 1962, The Sunday Man în 1964, The Inspector General în 1978 și alături de Jerry Herman în The Grand Tour din 1979. A apărut într-o mulțime de producții de teatru în afara Broadway-ului, întinse pe o perioadă de peste 30 de ani.

În cadrul ediției cu numărul 110 a Balului Anual Beaux Arts Society, în 2016, Lynne Charnay a fost desemnată Regină, pentru că reprezintă o personalitate simbol a tuturor timpurilor. Îmbrăcată tot timpul elegant și ușor de recunoscut după părul roșu aprins și ochii verzi captivanți, această femeie fermecătoare și încântătoare are multe povești de împărtășit. După cum a spus odată Rex Reed, „Înveți ceva valoros în prezența ei”.

Charnay a urmat cursurile Universității din Wisconsin, ale Universității Columbia și ale Academiei Americane de Artă Dramatică. Cum viața este muză pentru majoritatea artiștilor, și pentru Lynne Charnay viața personală și cariera i-au influnețat selecțiile muzicale. De obicei, la spectacolele la care participă, cântă două melodii în limba rusă. Apoi, majoritatea melodiilor pe care le interpretează au legătură cu magia Parisului și cu sentimentul minunat pe care îl are oricine atunci când este îndrăgostit, chiar dacă acele momente sunt trecătoare.

Cu toată maturitatea și înțelepciunea datorate vârstei și experiențelor de viață, Lynne Charnay are multe de povestit și de împărtășit publicului său. Iar fanii săi, chiar și cei care poate astăzi nici măcar nu s-au născut, nu ar trebui să rateze șansa de a experimenta căldura și bucuria pe care piesele sale o emană. Așa cum multe dintre versurile sale o spun, singurul viitor garantat este prezentul. Iar pentru asta ar trebui să trăim fiecare zi să ne bucurăm de orice moment pozitiv. Opriți-vă puțin din caruselul zilnic în care vă aflați și gândiți-vă la unele dintre cele mai simpatice animale: veverițele. Adună și adună cât de mult pot pentru ca în final să se aleagă cu o grămadă de… alune! Așa că bucurați-vă din când în când atunci când aveți răgazul să o faceți!