Categories: Cultura si arta

Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 89

Numar vizualizari de azi: 1

Categories: Cultura si arta

Author

Ruxandra Serban

Share

Dacă nu aveți ce face într-un anotimp rece care stă să vină, dar și pentru că se apropie perioada sărbătorilor în care (poate) ne facem mai mult timp pentru noi, vă propun să treceți pe la Muzeul Național al Țăranului Român.

Între 9 noiembrie și 31 decembrie puteți vizita expoziția „Muzeul pentru tine!” configurată în jurul unui concept care relaționează, prin analogie cu miracolul vieții și al naturii, poveștile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colecțiile a mai multor muzee din toată țara, într-un adevărat spectacol vizual.

Expoziția este primul demers curatorial de tip „blockbuster” din România, apărut din nevoia muzeelor de a fi reconsiderate de către autoritățile administrative și politice și privite ca instituții ce pot schimba substanțial dinamica economică și socială a unei comunități.

Vor fi aduse ca argumente o serie de elemente și de capodopere ale creației umane, de la tronul celor 4 monarhi ai României, la manuscrisul original al Imnului Național, de la obiectele steampunk realizate de poetul Traian T. Coșovei la prima mașină de spălat, construită exclusiv din materiale naturale locale, de la piese spectaculoase din tezaurele dacice de la Sângeru de Pădure sau Cehei la vasul de tip askos, din elenismul rafinat, descoperit în necropola fostului Orgame.

Expoziția este realizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român.