Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 116

Numar vizualizari de azi: 1

Author

Ruxandra Serban

Share

Cei care îmi urmăresc blogul știu deja de pasiunea mea pentru cinematografie și despre faptul că încerc să duc această pasiune cât mai sus, cu toate că știu că sunt abia la început. Însă, poate cel mai important lucru acum este că după ce a fost selecționat la 3 festivaluri internaționale de film (Santa Barbara Film Festival, Austin Comedy Film Festival, Moscow Indie Film Festival, productia Remisivir, proiect în care sunt și eu implicată, a câștigat Remi de Aur, la categoria scurt-metraje la WorldFest-Houston International Film Festival.

Pelicula, în regia lui Bobby Bărbăcioru, a fost proiectată la cea de-a 54 a ediție anuală a World-Fest Houston International Film Festival, care a avut loc în perioada 22-25 aprilie 2021. La ediția din acest an, festivalul a reunit peste 4.500 de producții din 75 de țări, iar 15% dintre acestea au câștigat premii Remi, potrivit site-ului oficial al festivalului.

Premiul este cu atât mai important cu cât acest festival, înființat în anul 1968 de către producătorul Hunter Todd, este al treilea cel mai longeviv festival independent din Statele Unite, dar și la nivel mondial. Pe scena acestuia, s-au urcat de-a lungul timpului, în calitate de câștigători, Steven Spielberg, Randal Kleiser, David Winning, frații Cohen, Ang Lee și John Lee Hancock (care a scris și regizat The Blind Side).

Spre deosebire de marile festivaluri precum cel de la Cannes, The Sundance Film Festival și Toronto Film Festival care presupun două competiții – una pentru scurt metraje și una pentru lung metraje – World-Fest Houston International Film Festival oferă premii în cadrul a 10 mari categorii de film și conținut video precum și a peste 200 de subcategorii.  Cele 10 categorii sunt: scurt metraje independente; filme și materiale video independente experimentale; lung-metraje independente; producții TV; reclame; producții video și film; scenarii; videoclipuri și new media.

Numit dupa Frederic Remington, premiul acordat în cadrul World-Fest Houston International Film Festival poartă denumirea de Remi. Un premiu Grand Remi este oferit câștigătorului din fiecare categorie mare a competiției, iar pentru fiecare subcategorie, se acordă Platinum Remi, Gold Remi, Silver Remi și Special Jury Award.

Faptul că Remisivir a reușit să câștige Remi de Aur la World-Fest Houston International Film Festival ne arată tuturor celor implicați în acest proiect că munca de echipă pe care am depus-o împreună și-a adus în cele din urmă roadele. Iar asta, cel puțin pe mine, mă face să merg mai departe; să „pariez” în continuare pe vechea mea pasiune care în cele din urmă a devenit realitate.

Și cum o veste nu vine întotdeauna singură, sunt la fel de mândră să împărtășesc cu voi faptul că pelicula Două Lozuri, în care am fost și eu implicată, în regia lui Paul Negoescu, va fi distribuită de Dekanalog Releasing în cinematografele din Statele Unite, începând cu 21 mai. Două Lozuri s-a bucurat de un succes răsunător în România, în 2016 când a fost lansat. Produs cu un buget de aproape 30.000 EUR, filmul a încasat de 13 ori valoarea bugetului, câștigând aproape 400.000 EUR în box-office și a avut peste 100.000 de bilete vândute, din care un sfert doar la lansare.

Două Lozuri a fost produs de actorul Dragoș Bucur, în co-producție cu Paul Negoescu și Jesus del Cerro, cu sprijinul Erka, Cinelabs Romania, HBO Romania și UNATC.