Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 93

Numar vizualizari de azi: 1

Author

Ruxandra Serban

Share

Vă tot spuneam în mai multe postări cât de important este să îți urmezi pasiunea și visurile, și mai mult, că trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să perseverezi dacă vrei să reușești. Iar până la urmă, rezultatele nu întârzie să apară.

Cum nu mai este o noutate pentru voi că pentru mine cinematografia este o pasiune veche pe care am reușit să o scot la lumină în ultimul an și ceva, am să încerc prin puterea exemplului meu să vă conving de faptul că reușita stă în puterea noastră, dacă suntem convinși că facem lucrurile bine și dacă ne înconjurăm de oameni profesioniști și de o calitate umană extraordinară.

Ca să nu mai prelungesc suspansul, vă spuneam acum câteva luni că sunt implicată în mai multe proiecte cinematografice, unul dintre ele fiind scurt metrajul Remisivir, în regia lui Bobby Bărbăcioru. Pelicula a fost mai întâi nominalizată la Moscow Indie Film Festival, iar mai recent, a mai adăugat trei selecționări: la Santa Barbara Film Festival – la categoria scurt metraje, la Austin Comedy Film Festival și la WorldFest Remi Awards. De asemenea, scurt metrajul va fi proiectat la cea de-a 54 a ediție anuală a World-Fest Houston International Film Festival, care va avea loc în perioada 22-25 aprilie 2021.

Dincolo de faptul că pe parcursul realizării filmului, am avut ocazia să lucrez cu oameni minunați precum Puiu Mircea Lăscuș, Silviu Geamănu, Cezar Curteanu, Marius Stanciu sau Nicoleta Petrache, cele trei nominalizări confirmă două aspecte importante. Primul se referă la unicitatea abordării – filmul tratează într-un stil umoristic realitatea în care ne aflăm cu toții de când a izbucnit pandemia de coronavirus, și în care suntem bombardați cu o mulțime de informații despre acesta, unele adevărate, altele false. Iar până la urmă, la fiecare dintre noi se află responsabilitatea de a decide ce și câtă informație își alege să o filtreze prin propria gândire. Cel de-al doilea aspect este validarea muncii noastre, a întregii echipe care a lucrat la acest proiect.

Dacă nominalizarea pe lista finalistelor la Moscow Indie Film Festival a fost mai degrabă un prim rezultat de încurajare, ei bine includerea Remisivir pe lista Austin Comedy Film Festival și Santa Barbara International Film Festival (SBIFF) reprezintă cu adevărat un imbold extraordinar. De ce? Pentru că ambele festivaluri au o tradiție îndelungată și pun în competiție producții din întreaga lume, care se bat pentru locul câștigător „umăr la umăr”.

Astfel, organizat pentru prima dată în 1986, în Santa Barbara, California, Santa Barbara Film Festival reunește în cele 11 zile de desfășurare un număr impresionant de pelicule din întreaga lume, din țări precum Italia, Polonia, Elveția, Cipru, Grecia, Letonia, Africa de Sud, Australia, Canada sau Statele Unite.

Anul acesta, ediția hibrid în format online dar și proiecții live în sistem drive-in va avea loc în perioada 31 martie – 10 aprilie și include 47 de premiere mondiale și 37 de premiere nord-americane din 45 de țări. În plus, festivalul va aduce un tribut și actorilor Bill Murray, Carrey Mulligan, Sacha Baron Cohen și Amanda Seyfried. În cei peste 35 de ani de existență, Santa Barbara International Film Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri cinematografice din Statele Unite, care a atras peste 100.000 de participanți și și-a îndeplinit misiunea de a inspira oamenii prin puterea filmului. În plus, festivalul se poziționează ca jucând un important rol educativ, astfel că în 2019 și-a deschis propriul centru educațional în centrul orașului Santa Barbara.

Cât despre nominalizarea la Austin Film Festival, aceasta este sinonimă cu validarea Remisivir ca fiind un scurt metraj ce tratează într-o manieră comică situațiile în care ne aflăm ca indivizi în relația cu pandemia. Și spun asta pentru că acest festival caută în procesul de jurizare pentru scurt metraje acele pelicule care stârnesc umorul în rândul audienței, de la videoclipuri, mini-serii difuzate pe internet, umor negru, comedii romantice, pelicule TV pilot până la reclame, comedii de animație, comedii horror sau stand-up comedy.

Nominalizările în cadrul acestor festivaluri reprezintă cu siguranță cel mai puternic imbold pentru mine de a merge mai departe pe zona cinematografiei și de a mă implica în proiecte cinematografice atât în calitate de actor cât și pentru a facilita product placement-ului diferitelor branduri. Cu siguranță că personal, mă aflu la început de drum în acest domeniu, însă este ceva ce îmi spune că dacă voi munci și voi face lucrurile la fel de bine ca până acum sau poate chiar mai bine, rezultatele vor apărea. Iar pentru mine, ca un actor „tânăr” ca experiență, faptul că peliculele în care am fost implicată au fost nominalizate la trei festivaluri este poate la fel de important ca și situația în care ar câștiga la categoria la care a fost nominalizat. Sau altfel spus, este mai importantă călătoria spre o destinație decât destinația în sine. Iar asta vă doresc și vouă: să reușiti să câștigați din experiența unei călătorii spre o destinație, indiferent care este acea destinație! #Staysafe and watch movies!