Categories: Uncategorized @ro

Author

Ruxandra Serban

Share

Numar total de vizualizari: 65

Numar vizualizari de azi: 1

Categories: Uncategorized @ro

Author

Ruxandra Serban

Share

Deși am început să scriu pe acest blog destul de recent, abordând teme de interes general legate de antreprenori și antreprenoriat, m-am gândit că ar fi oportun să ne cunoaștem mai bine. Cum la rubrica “Despre mine”  v-ați putut face o idee cât de cât despre cine este subsemnata, aș vrea să vă spun pe scurt, fără să mă laud, câte ceva și despre Erka, agenția mea omni-channel de publicitate, de care sunt legată trup și suflet.

Am pus bazele agenției în 2004, dar cel important este că Erka a abordat conceptul de “agile”, cu mult înainte ca acest concept să fie la modă. Și ca să vă fie mai clar, „agile marketing” reprezintă a abordare care presupune că echipele de lucru identifică și își concentrează efortul colectiv pe proiecte cu valoare adăugată mare, îndeplinesc task-urile în mod colectiv, măsoară impactul acestor proiecte și sunt permanent preocupate să își îmbunătățească rezultatele.

Cred că Erka s-a adaptat permanent la cerințele și nevoile clienților tocmai datorită agilității sale, tocmai pentru că ne-am mulat pe definiția de mai sus. Asta înseamnă că întotdeauna am căutat să oferim soluțiile cele mai bune, în cel mai rapid mod și la costurile cele mai mici.

Construită ca o agenție „agile”, Erka este o platformă de servicii integrate de marketing și comunicare, capabilă să răspundă foarte rapid la cerințele clienților, „from print to screen” și invers.

Brandurile au nevoie de sens, conținut și audiență, iar prin cele șase departamente distincte – strategie și design thinking, creație, marketing digital și social media, producție (audio, video, print-panotaj, PLV, signalistică), evenimente și staff on demand (talent outsourcing) – reușim să facem acest lucru, sub același acoperiș.

Până la urmă, cele mai bune strategii de comunicare, implementarea lor pe alte piețe decât România, optimizarea costurilor de marketing și comunicare – sunt aspecte la care orice client rezonează cu agenția sa.

Un alt asset valoros este prezența Erka cu un birou la Paris. Asta ne permite să fim în contact direct cu tendințele și inovațiile din industria noastră, cu preocuparea tot mai puternică pentru experiența oferită clienților / utilizatorilor și astfel, să fim în măsură să le aplicăm și pe piața din România. Fiind conectați la piețe mult mai dezvoltate, putem fi cu unul sau mai mulți pași înainte și să aducem acest know how și în România.

Îmi place neconvenționalul. Nu îmi place să fac lucruri pe care le fac și alții. Nu îmi place să fiu ca alții. Vreau să fiu diferită. De aceea am imprimat în ADN-ul Erka gândirea out of the box și neconvenționalul. Știu că treaba asta cu ADN-ul este un clișeu de promovare pentru companii, dar în cazul Erka nu este așa. Așa suntem noi construiți ca agenție. Iar mulți dintre clienții noștri pot spune despre noi că neconvenționalul este prezent în tot ceea ce facem, că facem lucrurile diferit și că mereu vrem să depășim obiectivele.

Atunci când îmi au angajamentul să fac ceva, fac acel ceva foarte bine. Iar asta este valabil nu numai pe plan profesional, ci în toate ariile mele de interes. Chiar și atunci când gătesc, mă dedic în totalitate. Și asta pentru că vreau să obțin mereu cele mai bune rezultate. Ca om, sunt un melanj între un antreprenor, un om pasionat de ceea ce face și o artistă. Mă consider autentică și completă.

Îmi place că relațiile cu partenerii de afaceri (fie ei clienți, colaboratori și toți cei care ne susțin mereu pentru a transforma brief-urile clienților în realitate) sunt construite întotdeauna pe principiul win-win.

De aceea avem clienți fideli. Și cât de mult iubesc fidelitatea! Este un lucru rar întâlnit în industria publicității – un domeniu extrem de volatil – ca un client să lucreze cu o agenție mai mult de trei ani!

Așa că, în contextul ăsta, sunt mândră că lucrez pentru Cora România din 2005, pentru Decathlon de când a intrat în România, pentru Norauto din 2010, sau pentru Michelin în 14 țări din 2014!

În general clienții când încep colaborarea cu noi, vor un parteneriat pe termen lung. Și asta datorită implicării și devotamentului nostru total, și al promisiunii că vom găsi întotdeauna soluții la problemele lor.

Și vrem să continuăm.. până acum am aplicat politica pașilor mărunți. Acum vrem să avansăm și să trecem la un ritm mai alert, cu pași mai mari.